Skip to main content

Majoitus yhteismetsän palstoilla

Ölkyn kämppä
Ölkyn kämppä
Ölkyn kämppä

Ölkyn kämppä

Etelä-Kuusamossa yhteismetsän Ölkyn palstalla Kolmiloukkolammen rannalla sijaitseva hirsirakenteinen eräkämppä 4+2 hlölle. Kämpässä kerrossängyt, parvi, kaasuliesi, kamiina, nestekaasujääkaappi ja tilava sauna.

Yhteismetsän metsästysmaita on ympärillä noin  15 000 ha. Kämpän vuokraajille on varattu metsästysluvat yhteismetsän maille riippumatta myyntikiintiön tilanteesta. Luvat kämppäporukalle ostetaan joko Varuste.net sivustolta tai yhteismetsän toimistolta.

Hossan metsästys- ja kalastusalueet ja retkeily-/kansallispuistoalueen palvelut ovat kävelymatkan päässä. Hossan kylälle ja ravintolaan on matkaa 16 km. Kämppää vuokrataan Lomarengas Oy:n kautta.

Kuusinki majoituskohde
Kuusinki majoituskohde
Kuusinki majoituskohde
Kuusinki majoituskohde
Kuusinki majoituskohde

Kuusinki 1 ja 2

Oulangan Saunavaaraan palstalla Takalammen (Kuusinki 1) ja Särkijärven (Kuusinki 2) rannalla sijaitsevat hirsirakenteiset eräkämpät 6 hlölle (4 alas kahteen kerrossänkyyn +2 parvelle Kuusinki 1 ja 6 alas kolmeen kerrossänkyyn Kuusinki 2). Kämpissä on kerrossängyt, parvi (Kuusinki 1), kaasuliesi, kamiina, maakellari (Kuusinki 2), nestekaasujääkaappi (Kuusinki 1) ja tilava sauna.

Yhteismetsän metsästysmaat alkavat rappusilta ja Kuusinkijoen kalakosket ovat kävelymatkan päässä. Kitkajoelle on noin 8 km, Rukalle noin 36 km ja Oulangan kansallispuiston retkeilyreiteille noin 30 km. Kämpän vuokraajille on varattu metsästysluvat yhteismetsän maille riippumatta myyntikiintiön tilanteesta. Luvat kämppäporukalle ostetaan joko Varuste.net sivustolta tai yhteismetsän toimistolta.

Kämppiä vuokrataan Lomarengas Oy:n kautta. Kuvissa Kuusinki 1 ja 2.

Oulangan Juhtivaaran palstan kämpät

Juhtivaaran savottakämppä ja Huotinniemen rakennukset ovat vuokrattuna pitkäaikaisella vuokrasopimuksella matkailuyritykselle. Molemmat kämpät soveltuvat sijainniltaan erinomaisesti luontomatkailuun. Kämppien välittömässä läheisyydessä on Oulankajoki, joka mahdollistaa hyvät puitteet melonnalle, kalastukselle ja retkeilylle. Myös Kitkajoki on Huotinniemen kämpän läheisyydessä ja Kitkajoen koskenlaskusafarit päättyvätkin Huotinniemen kämpän kohdalle.

Oulangan metsämaja
Oulangan metsämaja
Oulangan metsämaja
Oulangan metsämaja

Savottakämppä Oulangalla

Kämppä on rakennettu vuonna 1968 metsätyömiesten tukikohdaksi palstan savottoja varten. Kämppä on kooltaan noin 300 m2 ja se on peruskorjattu vuonna 2016. Peruskorjauksessa kämppään asennettiin maalämpöjärjestelmä öljyn ja sähkön tilalle ja keittiö uusittiin kokonaan vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia. Käyttövesiputkisto uusittiin myös peruskorjauksen yhteydessä. Kämppään sopii majoittumaan 32 matkailijaa. Kämppään tulee sähkö.

Huotinniemen kämppä
Huotinniemen kämppä
Huotinniemen kämppä

Huotinniemen kämppä 

Oulankajoen varressa aivan Venäjän vastaisen rajan rajavyöhykkeen tuntumassa on vuonna 2004 valmistunut 120 m2 suuruinen kelosta rakennettu Huotinniemen kämppä.

Kämpän pihapiirissä on lisäksi savusauna ja tavallinen sauna, jonka yhteydessä on noin 60 m2 suuruinen saunatupa sekä kotakeittiö, puucee ja laavu. Kämpällä ei ole sähköä. Kämppärakennukset ovat hyvässä kunnossa.

Leilin rakennukset
Leilin rakennukset
Leilin rakennukset

Leilin rakennukset

Suomussalmen Leilin palstalla yhteismetsällä on kota, pieni kämppärakennus, savusauna ja lahtivaja. Rakennukset ovat yhteismetsän Leilin alueen hirviseurueiden käytössä. Paikallisella metsästysseuralla Jumaliskylän Erällä on myös sopimuksella sovittu käyttöoikeus Leilin rakennuksiin. Hirviseurueet sopivat kämppärakennusten käytöstä metsäasiantuntija Timo Pätsin kanssa (p. 0400 207 896).