Etusivu
Ajankohtaista
Yhteismetsä
Yhteismetsät
Hakkuut, metsänhoito ja tutkimus
Hakkuut
Maanmuokkaus
Metsänviljely
Nuoren metsän hoito
Ojitus ja kulotus
Tutkimus ja kehitys
Metsästys
Pienriista
Hirvenmetsästys
Metsästysohjeet
Puukauppa
Tonttien vuokraus
Majoitus
Ölkyn kämppä
Kuusingin kämpät
Leilin rakennukset
Oulangan kämpät
Kiinteistökauppa
Metsätilojen osto
Metsätilojen vaihto osuuksiin
Yhteystiedot
Hoitokunta
Palaute
PalauteOULANGAN KÄMPÄT

Kuusamon yhteismetsällä on Oulangan Juhtivaaran palstalla vuonna 1968 rakennettu noin 300 m2 suuruinen savottakämppä (Oulangan metsämaja) osoitteessa Jäkälämutkantie 38. Kämppä on peruskunnostettu vuonna 2016, jolloin on asennettu mm. maalämpöjärjestelmä ja keittiö on uusittu täysin nykyaikaiseksi ammattitason keittiöksi. Kämpälle sopii majoittumaan hyvin 31 erämatkailijaa. Kämpälle tulee sähkö.

Oulankajoen varressa aivan Venäjän vastaisen rajan rajavyöhykkeen tuntumassa on vuonna 2004 valmistunut 120 m2 suuruinen kelosta rakennettu Huotinniemen kämppä osoitteessa Jäkälämutkantie 113. Kämpän pihapiirissä on lisäksi savusauna ja tavallinen sauna, jonka yhteydessä on noin 60 m2 suuruinen saunatupa sekä kotakeittiö, puucee ja laavu. Kämpällä ei ole sähköä. Kämppä on hyvässä kunnossa.

Molemmat kämpät soveltuvat sijainniltaan erinomaisesti luontomatkailuun. Kämppien välittömässä läheisyydessä on Oulankajoki, joka mahdollistaa hyvät puitteet melonnalle ja kalastukselle. Myös Kitkajoki on Huotinniemen kämpän läheisyydessä ja Kitkajoen koskenlaskusafarit päättyvätkin Huotinniemen kämpän kohdalle. Melonnan, koskenlaskun ja kalastuksen lisäksi kohteiden sijainti mahdollistaa muun muassa vaelluksen, retkeilyn, metsästyksen, maastopyöräilyn, marjastuksen ja talvella esimerkiksi lumikenkäilyn harrastamisen hienoissa erämaisissa maisemissa.

Oulangan että Huotinniemen kämpät ovat olleet vuokrattuina, mutta tällä hetkellä kämpät ovat vapaana. Ne ovat vuokrattavissa pitkäaikaiseen majoituskäyttöön. Mikäli olet kiinnostunut kämppien vuokraamisesta, ota yhteyttä yhteismetsän toimistolle.

Kuusamon yhteismetsä, Kitkantie 21, 93600 Kuusamo